Interviu Stiri

Interviu cu Alan Blair

Alan Blair a fost prezent anul acesta pentru prima oara la targul Ponty Show din Budapesta, ocazie cu care am reusit aflu mai multe despre el ca pescar.

Cati ani ai?

Am 34 de ani si m-am nascut in Anglia, intr-un orasel numit?Northampton.

Unde si cand ai intrat in lumea pescuitului la crap?

Din fericire pentru mine tatal meu era pescar si de la varsta de patru ani a inceput sa ma ia cu el la pescuit in fiecare weekend. Ii multumesc pentru asta!

Daca ar fi sa mentionezi un pescar care te-a influentat foarte mult, in afara de Kevin Nash, care ar fi acesta?

Nu e un pescar cunoscut si nici nu vrea sa fie, asa ca nu o sa ii dau numele. Pot sa iti spun insa ca el e prima persoana care m-a angajat sa muncesc pentru firma lui pe vremea cand eu aveam doar 13 ani. Mi-a fost un mentor pentru multi ani, atat in ceea ce priveste pescuitul cat si in ceea ce priveste industria pescuitului. Lui ii datorez multe lucruri din viata mea si am un respect enorm pentru el.

Daca ar trebui sa pescuiesti doar pe un singur lac pentru tot restul vietii tale, care ar fi acela?

Bled. Categoric Bled. E un lac pe care am pescuit cand filmam Eurobanx 2.

In ultimul timp am vazut ca ai dedicat mult timp pescuituilui din afara Angliei. Care e parerea ta despre pescuitul in alte tari?

Sincer sa fiu, prefer pescuitul de pe continent. E mult mai multa liniste pe malul lacurilor, iar aventura de a descoperi lacuri noi e de nepretuit. In Anglia lacurile sunt foarte aglomerate si majoritatea pestilor sunt cunoscuti deja de multi ani.

Esti casatorit? Copii?

Nu sunt casatorit dar am o relatie de lunga durata, mai exact de 11 ani. Avem impreuna doi copii extraordinari.

Cand a devenit pescuitul o profesie pentru tine?

Cred ca de cand aveam 13 ani. Atunci am inceput sa castig bani din pescuit, lucrand intr-un magazin de specialitate si invatandu-i pe altii cum sa pescuiasca. E singurul domeniu in care am lucrat.

Care e povestea celui mai mare crap pe care l-ai prins?

Am avut norocul sa prind cel mai mare crap al meu cand filmam „The Social 2”. In esenta, fimul este povestea unui team building anual, cu majoritatea oamenilor din echipa.

Ca sa revin la intrebare, povestea este: munceste mult, iar intr-un final efortul iti va fi rasplatit! Am avut o partida foarte grea in primele patru zile, cu pesti care nu cooperau. In pescuit si in special in pescuitul la crap, trebuie sa fii foarte motivat, sa nu cedezi. Toata partida am incercat lucruri noi, am cautat in continuu locurile unde pestii se hraneau, nu am cedat, iar in final a venit si rasplata.

„The Social 2”:

In afara de acest peste cred ca ai mai prins cateva sute daca nu mii de crapi. Care din acesti pesti inseamna cel mai mult pentru tine?

Cred ca cel mai mult inseamna pentru mine pestii cu care am reusit sa dobor barierele de greutate. Astfel primul meu crap de peste 10lb, primul crap de peste 20lb si asa mai departe. Pentru mine acestia reprezinta niste bariere pe care le-am trecut.

Care e metoda ta preferata de pescuit?

Imi place sa pescuiesc vazand pestii. De obicei fac asta pescuind in margine pe lacuri limpezi si folosesc doar lanseta, mulineta si un carlig.

Pescuiesti si alte specii sau doar la crap?

Eu ma consider pescar, asa ca practic mai multe stiluri de pescuit. Imi place pescuitul marin, pescuitul la musca, iubesc sa pescuiesc si rapitori. Imi place orice are legatura cu pescuitul.

La inceput de sezon, iti setezi sa prinzi un anumit peste dintr-un anumit lac sau pescuiesti incercand sa prinzi orice peste?

In 90% din cazuri, pescuiesc pe un lac o singura data. Desi ti-am spus ca lacul meu preferat este Bled, am pescuit acolo o singura data si cel mai probabil nu voi mai pescui acolo. Pe lacul din „The Social 2” , pe care mi-am depasit recordul personal, nu voi mai ajunge. Lumea e plina de lacuri superbe, iar pentru mine experienta de a pescui un lac nou e ceea ce mentine motivat.

Seminte sau boiliesuri? Daca ai putea pescui doar cu una dintre ele.

Cu siguranta boilies!

Daca ar trebui sa folosesti doar o singura montura tot sezonul, care ar fi aceasta?

Cred ca as alege Chod Rig. E cea mai versatila montura pe care am folosit-o.

Cea mai frumoasa tara pe care ai vizitat-o?

Sincer nu cred ca as putea sa aleg una. Fiecare tara are partile ei bune. Spre exemplu, sunt in Ungaria de doua zile si am pescuit aici in fiecare seara. Lacurile sunt incredibile, iar Budapesta e superba.

Care e cea mai urata amintire legata de pescuit?

Nu cred ca am avut amintiri negative legate de pescuit. Nu m-am ranit grav la pescuit si nici nu am avut incidente neplacute.

Ce ii sfatuiesti pe cei care acum intra in lumea pescuitului la crap?

Orice as spune intr-o revista sau intr-un film, pana la urma crapul este doar un peste. Daca ii localizezi si folosesti o nada buna si o montura decenta, atunci ai sanse sa ii prinzi. Stiu din proprie experienta ca uneri poate deveni destul de complicat. ce montura sa folosesc? Ce nada sa folosesc?

Indiferent de tipul de pescuit, totul se rezuma la a localiza pestii si apoi sa incerci sa ii prinzi folosind diverse tactici.

La ce sa ne asteptam de la Nash in anul viitor?

Muncim din greu la o serie noua de produse inovatoare. Nu pot sa iti spun ce sunt si nici cand o sa fie disponibile.

Cu siguranta insa vom continua seria filmelor noastre.

Multumesc Alan pentru interviu!

Articole asemanatoare

Nu sunt comentarii

    Adauga comentariu

    Conecteaza-te cu